Hamburger



Cantitate: 6pers.
Timp de Prep.: 1h
Pret: $$$
Lista de Ingrediente
-
900gr Carne de vita macinata
-
1 lingura de ulei de masline
-
1 lingura de unt
-
1½ lingurita sare
-
Piper negru proaspat macinat
-
6 chifle
-
1½ lingurita de sos Chipotle
-
½ cana de branza feta maruntita
-
½ cana Microgreens mix
Mod de Preparare
-
Carnea de vita, cu un pic de sare si piper, se modeleaza in 6 hamburgari grosi 2,5cm. Carnea se manipuleaza cat mai putin posibil (cu cat se munceste mai mult, cu atat devine mai dura).
-
Cu degetul mare se face o amprenta superficiala in centrul fiecarui burger pentru a preveni ca acesta sa se umfle.
-
Se pune la frigider pentru a se raci.
-
Se incalzeste cuptorul la 180 ° C.
-
Se intinde un strat subtire de sos chipotle pe fiecare chifla si se coace pana ce se prajeste, in jur de 4-6 min.
-
Uleiul si untul se incalzeste pana ce se topesc, intr-o tigaie mare din fonta, folosind focul mare.
-
Se adauga treptat burgarii si se gatesc pana ce se rumenesc pe fiecare parte, aproximativ 6 min. pentru mediu-rar.
-
Se scot burgarii de pe foc si se lasa sa se raceasca.
-
In chifle se aseaza: hamburgeri, ceapa, un pic de feta si o mana de microgreens.